Wordt Buurtgezinnen.nl een Appeltje van Oranje?

Winter

Buurtgezinnen.nl, sinds twee jaar actief in Rhenen, is kanshebber voor Appeltjes van Oranje 2017. Daarvoor strijdt Buurtgezinnen.nl met negen andere organisaties uit de regio om een plek bij de genomineerden. Welke initiatieven genomineerd worden voor deze prijs, wordt voor een deel bepaald door het Nederlands publiek. Van 2 tot en met 11 december kunnen mensen via oranjefonds.nl/stem stemmen op hun favoriete initiatief. Buurtgezinnen.nl roept iedereen uit de regio op om op hen te stemmen. 

Appeltjes van Oranje

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samenbrengen. Dit jaar maken organisaties die zich inzetten voor kwetsbare kinderen kans op een Appeltje van Oranje. De prijzen worden in mei door Koning Willem-Alexander overhandigd aan de winnaars.

Buurtgezinnen.nl is één van de tien overgebleven kandidaten in de regio Oost. De missie van de Stichting Buurtgezinnen.nl is bevorderen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien in hun eigen gezin en voorkomen dat kinderen uit huis worden geplaatst. Buurtgezinnen.nl is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan ontlasting en ondersteuning bij de opvoeding. En die ondersteuning wordt gegeven door ervaren ouders met een groot hart die graag wat willen doen voor een ander gezin.

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen.nl roept daarom iedereen in de regio Utrecht, Overijssel en Gelderland op om te stemmen. Coördinator van Buurtgezinnen.nl in Rhenen Leontine Bibo vertelt: “Als crisispleegouder kreeg ik te maken met de gezinnen waar pleegkinderen vandaan komen. Keer op keer vroeg ik mij af: waarom is de zaak zo uit de hand gelopen? Had de uithuisplaatsing van dit kind niet kunnen worden voorkomen als er eerder passende hulp voor de ouders was geweest? Hier ligt de oorsprong van Buurtgezinnen.nl. Een ‘Appeltje van Oranje’ worden, zou een kroon op ons werk betekenen.”

Stem hier

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 het beschermpaar van het Oranje Fonds.

https://stem.oranjefonds.nl/