Vrijetijdsbesteding

playing

Vrijetijdsbesteding tot 12 jaar

Baby/ peuterzwemmen

Water is fantastisch speelgoed. Wat is leuker dan samen van het warme water genieten? Het water heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van uw kind, zoals bevordering van de motoriek, de coördinatie en oefening van de ademhaling. Uw kind voelt zich al snel als een vis in het water.

2- 4 jaar: Dinsdag 09.30 - 10.00 uur
8 weken - 2 jaar: Dinsdag 10.00 -10.30 uur

Peutergym

Peutergym is voor kinderen van 1,5 tot en met 3 jaar een leuke manier om in beweging te zijn. Op deze manier leren kinderen om te gaan en te spelen met verschillende materialen, zoals een bal en een hoepel. Peutergym wordt onder professionele begeleiding gegeven en is een goede voorbereiding voor de gymlessen op school.
Deze gymles wordt gegeven door Gymnastiekvereniging Wilskracht in Rhenen. Dit is een ouder en kind gym, dus samen met je kind gymmen. De gymles is van 9:00-10:00 uur en 10.00 -11.00 uur in de gymzaal naast de montessorischool, op lijsterberg 113 in Rhenen.

www.wilskracht-rhenen.nl

Op uw website staat dat Wilskracht van 10.00u tot 11.00 gymlessen voor peuters aanbiedt. Vanaf zaterdag 4 oktober wordt dit uitgebreid met een tweede lesuur van 9.00-10.00u zodat we meer peuters de gymlessen kunnen bieden. Daarnaast is de leeftijdsgroep inmiddels 1,5 t/m 3 jaar. Naast de peuterlessen, hebben we natuurlijk nog gymlessen voor kleuters (zaterdag 11.00-12.00) en jongens/meisjes 6-9 (dinsdag 16.00u-17.00u) en 9-12 jaar (dinsdag 17.00u-18.00u). 

Kangaroeclub (Korfbal)

Wilt u uw kind van 3 tot 6 jaar op een speelse manier kennis laten maken met sport? In een omgeving waar het lekker kan spelen en bewegen, en waar plezier bovenaan staat? Dan is de Kangoeroeclub iets voor uw kind!
We doen allerlei gooi- en mikspelletjes, klim- en behendigheidsspelletjes tot tikkertje en natuurlijk kangoeroekorfbal. Want de Kangoeroeclub wordt georganiseerd door korfbalvereniging Reehorst ’45 uit Ede. Heeft u belangstelling? Kom dan vrijblijvend langs! Uw kind mag een paar keer meedoen voordat u beslist of hij/zij lid wordt. Vanaf zaterdag 9 november gaan we binnen verder, in sporthal het Gastland te Rhenen. Zaterdag 9 november starten we om 12.30 uur. Willen jullie denken aan (sport)schoenen met niet afgevende zolen? 

Voorlezen

Elke zaterdagochtendis er van 10:30 tot 11:00 voorlezen in Regio bibliotheek te Rhenen. Kom en luister mee..

Circus

Altijd al willen leren koordlopen? Jongleren? Eenwielfietsen? Acrobatieken? Optreden als circusartiest? Dan is nu je kans! 
Circus op de Utrechtse Heuvelrug biedt namelijk iedereen de kans om allerlei circustechnieken onder de knie te krijgen.
Circus is niet-competatief, maar laat kinderen juist op hun eigen niveau opbloeien. Er wordt gewerkt om SAMEN een mooie voorstelling neer te zetten. Op speelse wijze wordt het zelfvertrouwen van de kinderen versterkt en leren ze zichzelf presenteren en op hun lichaam te vertrouwen.

 Er zijn lessen voor:
•             Jeugd van 6 - 12 jaar (woensdagmiddag 15:30 - 17:00)
•             Jongeren van 12 - 18 jaar (maandagavond 19:00 - 20:30)

De lessen zijn in het theaterzaaltje van OBS De Driesprong - locatie Bantuin. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen of gewoon gezellig mee te doen. Info: www.circusopdeutrechtseheuvelrug.nl, Facebook,info@circusopdeutrechtseheuvelrug.nl of 06-3 123 51 94.

Vakantieactiviteiten

Tijdens de schoolvakanties worden er diverse open activiteiten georganiseerd, zoals filmmiddagen en -avonden. Informatie hierover vindt u in de regionale pers, op de website www.allemanwelzijn.nl, op affiches en u krijgt informatie via de scholen. 

Kinderbouwweek

In de schoolvakantie wordt een kinderbouwweek georganiseerd! www.ondernemersvoorjongeren.nl

Vakantiebijbelweek

Kom je ook?  Ieder jaar is er in de ontmoetingskerk, aan de Anjerlaan 1 in Rhenen een vakantiebijbelweek boordevol activiteiten. Alle kinderen van 4 tot 12 jaar zijn van harte welkom! We hebben 3 leeftijdscategorieen, 4-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar. Hier even een weergave van het programma, om een beeld te krijgen. Meld je aan bij: Geertje Cornelisse,geertje-89@hotmail.com, 06-55518327.

Vrijetijdsbesteding met een beperking

Vrijetijdsportaal.nl

Hét lokale aanbod vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking.

Houd je van leuke dingen doen in je vrije tijd en heb je een beperking? Dan kun je wellicht hier iets vinden dat bij je past. Het vrijetijdsportaal geeft een uitgebreid overzicht van cursussen, sport, kunst, cultuur, ontmoeting, uitgaan en vakantie.

Zoek via: www.vrijetijdsportaal.nl  naar een leuke activiteit bij jou in de buurt.

Atheletiek voor kinderen met autisme

Voor kinderen van 8-12 jaar (max. tien kinderen per groep) met autisme. Volg 12 speciale atheletiek trainingen op de atheletiekbaan in Wageningen (buiten) of in de sportzaal in Rhenen (binnen vanaf oktober). Buitentrainingen zijn donderdagmiddag en binnen waarschijnlijk op vrijdag voor € 85.

Voor meer informatie: Frans Janssen 906-33107241) of franslonie@casema.nl of anika van Gooswilligen (06-10082352)anika.steven@gmail.com

Hulp nodig of vragen?