Zwemmen met je kleintje

zwemmen

Zwemmen is verfrissend, gezond en gewoon ook erg leuk. Ook voor de allerkleinsten. Wij geven je graag een paar tips om veilig te water te gaan.

Tip 1:

Laat je kleintje rustig wennen aan het water voor je meteen het zwembad induikt. Zeker als jullie nog niet eerder hebben gezwommen. Water kan voor een jong kind een spannende ervaring zijn. Sprenkel dus vanaf de kant eerst water over de beentjes en handjes en laat zien hoeveel pret je met water kunt hebben. Ga daarna in het ondiepe gedeelte of pierebadje zitten en van daaruit steeds verder het water in.

Tip 2:

Natuurlijk laat je je kleintje niet zomaar alleen in de buurt van een zwembad of ander groot water. Toch adviseren wij geen enkel risico te nemen en te zorgen dat je kind ALTIJD voldoende drijfmiddelen om heeft. Let wel op; zwembanden, vleugeltjes of andere drijfmiddelen zijn niet voldoende om je kind veilig alleen in het water te laten spelen. Een kind zonder zwemdiploma moet altijd onder toezicht van een volwassene blijven in het water.   

Tip 3:

Kleine kinderen kunnen snel onderkoeld raken. Het is daarom beter maximaal 20 minuten in het water te blijven, Droog je kindje daarna goed af met een droge handdoek. Ook een badjas of een vestje voor na het afdrogen, is zeker geen overbodige luxe.

Tip 4:
Vergeet de zwemluiers en de babyolie niet. De zwemluier is geschikt om tijdens het zwemmen ontlasting vast te houden maar neemt geen vocht op zodat de luier zich niet volzuigt met zwembadwater. Na het zwemmen en afdrogen is het aan te raden de huid goed in te smeren met olie want door het chloorwater droogt de huid snel uit.

Hulp nodig of vragen?