Jeugdgezondheidszorg (contact)

girls laughing

Consultatiebureau Rhenen

Nieuwe Veenendaalseweg 53
3911 MG Rhenen

De Jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0-18 jaar wordt in de provincie Utrecht uitgevoerd door de GGD regio Utrecht. 

Telefonisch contact 033-460 00 46

  • informatie over de Jeugdgezondheidszorg van de GGD regio Utrecht;
  • afspraken maken en verplaatsen met de jeugdarts, jeugdverpleegkundige of assistente;
  • een vraag stellen voor het telefonisch spreekuur;
  • een extra onderzoek of gesprek aanvragen?

Telefonisch spreekuur 033-460 00 46

Heeft u vragen over voeding, verzorging en opvoeding van uw kind, en wilt u dit telefonisch bespreken? Wanneer u contact met ons opneemt, wordt u dezelfde dag teruggebeld door één van onze jeugdverpleegkundigen.

Bij wie moet ik zijn met mijn vraag?

De GGD regio Utrecht voert de Jeugdgezondheidszorg uit voor de kinderen van;

  • 0-18 jaar (consultatiebureau en scholen) 

Zie voor meer informatie: www.ggdru.nl

Gezondheidszorg voor kinderen en jongeren

GGD RU, algemeen
Kinderen staan in hun ontwikkeling voor grote opgaven. Zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal ontwikkelen ze zich voortdurend. Bij de meeste kinderen gaat dit zonder al te grote problemen. Bij sommige kinderen levert de ontwikkeling op enig moment vragen of zorgen op. De GGD werkt aan een gezonde groei en ontwikkeling van jeugdigen tot 19 jaar. Daarom onderzoekt de GGD alle kinderen op verschillende leeftijden, om zodoende mogelijke problemen in het opgroeien tijdig op te sporen. Mochten er problemen gesignaleerd worden, dan helpt de GGD bij het bewandelen van de juiste weg. Ouders en scholen kunnen ook zelf contact opnemen met de GGD als zij zich zorgen maken (030 608 6086). De GGD kan dan extra zorg bieden en begeleiding.

Logopedie
Een logopediste houdt zich bezig met de spraak-en taalontwikkeling, mondgedrag, de stem en het gehoor. 

Logopedieprakrijk Rhenen
www.logopediepraktijkrhenen.nl
Nieuwe Veenendaalseweg 51a
3911 ME Rhenen
Tel. 0317-617259
E-mail info@logopediepraktijkrhenen.nl

De praktijk bevindt zich op de 2e verdieping van het Zorgcentrum. Direct na de ingang kunt u rechts de trap op. Ook is een lift aanwezig.

Rijksvaccinatieprogramma

GGD  RU, vaccinatie
Tegen een aantal infectieziekten kan men kinderen tijdig beschermen door vaccinatie (inenting). Nederland kent een zogeheten Rijksvaccinatieprogramma, dat bepaalt tegen welke ziekten kinderen worden ingeënt. Het programma heeft betrekking op kinderen van 0 tot 13 jaar oud en is ervoor om alle kinderen zo volledig mogelijk te beschermen tegen de meest voorkomende kinderziekten. De GGD verzorgt de vaccinaties van kinderen op de leeftijd zijn van 9 jaar (DTP en BMR) en als meisjes 12 worden (de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker). Mocht u vragen hebben, dan kunt u mailen naar jeugdvaccinaties@ggdru.nl of bellen naar 030 608 6045 (op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur).

Hulp nodig of vragen?